Idén is megrendezésre került a Fővárosi Önkormányzat kezdeményezésében a Kávéházak éjszakája, melynek keretén belül izgalmas programokon vehettünk részt 2019. május 17.-én. Budapesten 30 kávéházban válogathattunk a barista bemutatók, kávékóstolók (cupping), koncertek, ismeretterjesztő előadások. valamint kortárs művészeti és színházi estek között.

A mi választásunk A főváros kávéháztörténetének esszenciája előadásra esett, melynek keretében Zeke Gyula tulajdonképpen kávézó/kávéház/kávémérés témakörben tartott történelem órát. Megtudtuk, hogy kávéház csak 4 méteres belmagassággal rendelkező, 150 négyzetméteres helység lehetett, melyben még 2 biliárdasztalnak is helyet kellett találni. A korszakban játszódó regényeket nagyon szeretem, ezért számomra az előadás többi része nem volt ismeretlen.

A Madal személyzete nagyon kedves volt, szívesen foglalkoztak velünk, tanácsot is adtak, hova üljünk. Az előadás a kávézó minden pontján jól hallható/látható volt. Mivel aznap már jócskán túlléptem a napi kávé adagomat 🙂 ezért kértem egy ristretto-t. A baristám kedvesen elmondta, hogy olyat ő nem készít, mit szólnék egy eszpresszóhoz? Így esett erre a kávéra a választás, amit igazán tetszetősen szolgálnak fel a képeken látható módon. Már 4 éve a saját pörkölésű kávéikat szolgálják fel! Csatlakoztak a Huskee- újrahasználható elviteles poharak forradalmához is. A Madal belső teréből és méreteiből adódóan nagyobb társaságok befogadására is felkészült, így akár csoportosan is látogatható.

Written by O.- Szabó Anikó

Comments are closed.