Fort William díjnyertes specialty kávézója 2018-tól örvendezteti meg a városban lakókat és a turistákat. Vegán csemege boltként is üzemel, ahol saját magunknak mérhetjük le a megvásárolni kívánt árukat, természetesen újrahasznosítható szatyrokban. Kifejezetten odafigyelnek a környezetvédelemre, az ökológiai lábnyom csökkentésére, betartják a plasztik mentes júliust!

A cappuccinot tökéletes hőfokon, szép mintával, kellemes ízvilággal, jó kávé-tej aránnyal szolgálták fel. Finom volt. Általában nem szeretem a növényi tejjel készült cappuccinokat, de be kell vallanom, hogy ez a skót barista oat milk (zabtej) szinte észrevehetetlen, megkülönböztethetetlen a tehéntejtől.

Ha valaki azt tervezi, hogy kipróbálja ezt a kávézót, akkor készüljön fel arra, hogy nagy forgalom (rossz idő) esetén ha nem akar sokat várni saját asztalra, akkor előfordulhat, hogy udvariasan megkéri a személyzet a nagyobb asztalnál ülő vendégeket, hogy osztozzanak. Ez nekünk nem okozott gondot, szuper helyünk lett és általában a kávézó törzsközönsége is fel van készülve az ilyen helyzetekre.

Az Avoca-NO szendvics, csak színében mond igent az avokádóra. Többféle bab- és borsópüréből készült. Az ételek alapanyagait helyi termelőktől szerzik be, a legtöbb alapanyag organikus. Törekednek minél több ételt raw (nyers) vegán módon tálalni. Természetesen a forró csokoládé is zabtejből készült, hiszen nem szolgálnak fel állati eredetű termékeket. A házi készítésű sourdough rye bread (“savanyú” rozskenyér) egészen különleges az otthon elterjedt fehér kenyérhez képest, ráadásul a készítési folyamat miatt kisebb a gluténtartalma.

A személyzet felkészült, kedves, segítőkész, turistabarát (elmagyaráztak minden összetevőt, allergént stb.). Szívesen mennék újra! <3

The Wildcat elérhető az alábbi linken: https://www.wildcatcafe.co.uk

A Fort Williamben és Skóciában eltöltött napokról hamarosan itt olvashattok.

Written by O.- Szabó Anikó

Leave a Comment